Aerodrom Sarajevo na Međunarodnom sajmu gospodarstva

    Međunarodni sajam gospodarstva – „Mostar 2012“, 15. po redu, održan je u Mostaru od 27. do 31. marta. Mostarski sajam, jedna od najznačajnijih manifestacija ove vrste u regiji, uspio je okupiti više od 800 izlagača iz 35 država. U dva paviljona, ukupne izložbene površine od 30 hiljada kvadratnih metara, na sajmu su predstavljene sve grane industrije.
    U sklopu Sajma gospodarstva održan je i Sajam Turizma, u kojem je ućešće uzeo i Međunarodni aerodrom Sarajevo kao nosilac projekta, te Aerodrom Mostar. Ovo je za nas bila idealna prilika da se našim posjetiocima i potencijalnim poslovnim partnerima na najbolji način predstavimo i skrenemo pažnju na kvalitet naših usluga, kao što su prodaja avio karata, trgovina, te cargo i komplementarne usluge.
    Sa ponosom smo predstavili i naš novi magazin „Sarajevo Airport Magazine“ gdje naši putnici, ali i poslovni partneri mogu dobiti sve informacije vezane za sam aerodrom, njegove planove za budućnost, kao i niz servisnih informacija.
    Sajam su posjetili mnogobrojni BH zvaničnici. Istakli bi posjetu Ministra komunikacija i prometa BiH Damira Hadžića, sa kojim smo razgovarali o vrlo značajnim temama iz oblasti BH avijacije, prije svega o važnosti preuzimanja zračne kontrole nad bh nebom.
    Sajam Turizma je ispunio sva naša očekivanja jer smo uspjeli ostvariti svoj primarni cilj, a to je približiti se klijentima, te predstaviti se domaćim i inostranim privrednicima. Opštem dojmu, da je sajam bio izuzetno uspješan, svjedoči i niz uspostavljenih kontakata o poslovnoj suradnji sa drugim izlagačima i poslovnim partnerima sajma.

    Vaš Međunarodni aerodrom Sarajevo